/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 17 октомври в Стара Загора, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Фолксваген“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,85 промила, установено по надлежния ред - с техническо средство „Алкотест Дрегер“ - чл. 343б, ал.1  от Наказателния кодекс.

Съдят мъж, блудствал многократно с малолетни момичета

В хода на образуваното срещу Т.Т. бързо производство е установено, че на 17 октомври той бил в западната част на гр. Стара Загора, където управлявал лек автомобил, марка “Фолксваген“. Обвиняемият бил спрян за проверка от полицейски служители и при тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на Т.Т. в концентрация, по-висока от допустимата в закона. 

Мъж с доживотна присъда поиска 50 000 лева, в затвора нямал културен живот

Обвиняемият Т.Т. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане. Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.Т. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Т.Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.