Строителите на аутобана: на улицата, ако скоро не получим парите си!
Строителите на аутобана: на улицата, ако скоро не получим парите си! / Г.Манев

Ако в най-скоро време собствениците на фирми, участвали в изграждането на автомагистрала "Тракия", не получат парите си, ще започнат поредица от протестни действия. Това стана ясно по време на проведената среща в Казанлък, в която участва и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Участниците в срещата, основно малки и средни строителни фирми, настояха пред представителя на изпълнителя на изграждането на автомагистралата - сдружение "Тракия", да получат парите си в най-скоро време. Почти всички от подизпълнителите са теглили огромни кредити с високи лихви, за да свършат работата, за която са наети.
Плащаме лихви на тези пари и потъваме още повече в омагьосан кръг, заявиха подизпълнителите. Парите, които всеки от тях има да получава, варират от няколко хиляди лева до респектиращи 6-цифрени суми.

От сдружение "Тракия" на свой ред заявиха, че очакват банков кредит в размер на 40 милиона лева, за да се разплатят с подизпълнителите, но не се ангажираха с конкретен срок кога ще стане това. Представителят на сдружението бе категоричен, че преди това ще се направят споразумителни протоколи за разплащане.

Председателят на АПИ Лазар Лазаров съобщи, че въпреки проблемите, аутобанът ще трябва да е готов до края на май и декларира готовност да сътрудничи в усилията за разплащане на свършената работа от фирмите, работили по изграждането на автомагистрала "Тракия". Всеки си заслужава парите и трябва да ги получи, каза Лазаров.