Старозагорските села ще получат по 200 лева за зимата
Старозагорските села ще получат по 200 лева за зимата / DarikNews.bg, архив

Селата в община Стара Загора ще получат по 200 лева за почистване на вътрешните си улици през зимата.Парите са за гориво, уточни кметът на Старозагорските бани Станчо Станев.

„Сумата е малка, но можеше и толкова да не получим заради кризата. Благодарни сме,че все пак бяха осигурени някакви средства", коментира пред Дарик Станчо Станев.

Ангажимент на кметовете и кметските наместници ще бъде и намирането на специализирана техника за вътрешното почистване на селата.

„Откакто съм кмет,винаги съм намирал начин да се справям с проблемите, разчитам както на помощта на живеещите в селото, така и на хотелите и на заведенията около нас", каза още Станчо Станев.

Фирма „Пи Ес Ай" ще почиства 236- километровата четвъртокласна пътна мрежа до 50-те села на общината с 22 машини.

„Ще наблегнем на участъците с голямо снегонавяване - край селата Дълбоки, Оряховица, Братя Кунчеви, Румъня, Калитиново, Подслон, Могила и Малко Кадиево", обяви в края на октомври административният директор на „Пи Ес ай" Илия Златев.


Фирмата пое и допълнителен ангажимент да почиства пътя до социалните домове в селата Петрово, Сладък кладенец, до дома в Старозагорски минерални бани.