ученици
ученици / netinfo
Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” – Стара Загора е победител в крайното класиране на проведената Ученическа спартакиада.

Младите спортисти, които бяха домакини и участници във всички 6 вида спорт спечелиха 2 първи, 2 втори и 3 трети места. Първите места са за отбора по баскетбол-момчета и за Ивайло Георгиев на тенис на маса. Вторите места са за отбора по волейбол – момчета и за тенис на корт – момичета, а третите места – в състезанията по футбол, баскетбол-момичета и шахмат.

Всички 33 купи на победителите от първо до трето място в различните видове спорт и в крайното класиране в Ученическата спартакиада връчи почетният гост на състезанието Константин /Тити/ Папазов. Той пожела много нови успехи на участниците и да не забравят, че знанието е на първо място и да се учат добре.
„Бъдещите високи успехи започват от ученическия спорт, който трябва да развиваме все по-добре и съм радостен да участвам в такава чудесна спортна проява”, каза Тити Папазов при награждаването.

Милена Желязкова, директор на домакините – Второ основно училище –Стара Загора връчи и по една огромна торта на участниците от трите училища, заели призовите места в крайното класиране. На връчването на наградите в Парк „Артилерийски” присъства и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора.
 
В първата по рода си Ученическа спартакиада участваха 330 ученици от 13 училища от цялата страна в 6 вида спорт. Събитието е посветено на 60 години от създаване на училището и 190 години от рождението на патрона му и е  част от програмата за отбелязване на годишнините, която се провежда със съдействието и подкрепата на Община Стара Загора и е под патронажа на Кмета Живко Тодоров.