турнирът на шампионите в Джакарта
турнирът на шампионите в Джакарта / netinfo
В столицата на Индонезия Джакарта се проведе турнирът на шампионите – на златните медалисти от проведените през 2018 г. състезания в Банкок и Хонг Конг, съобщи координатора на българското участие Любомир Любенов. Сред поканените за участие във финала бе и 12-годишния Огнян Огнянов от София.

Със 132 точки от 150 възможни Огнян заслужи сребърното отличие сред шампионите. Миналата година в Пном Пен той отново беше със сребърен медал. 

Утре, в последния ден на годината, в столицата на 200-милионна Индонезия ще се вее и българският флаг, в чест на нашия шампион Огнян Огнянов. 

Миналата година на благотворителния мач на големия български футболист Димитър Бербатов Огнян получи статуетката в раздела "Наука" на фондация „Димитър Бербатов” лично от Бербатов. Тази година Оги няма пропуск - пет състезания - пет златни медала: на Тайландската международна олимпиада в Банкок, февруари 2018, на финала на турнира „Математика без граници” в Несебър, юли 2018 г., на Сингапурската олимпиада в Сингапур – юли 2018 г., на Международната олимпиада в Сеул през юли 2018 г., на финала на Хонгконгската олимпиада в Хонг Конг, септември 2018 г.

На 12 януари 2019 г. във фондация „Миню Балкански” продължава подготовката за квалификацията за участие в международната олимпиада във Фукоока, Япония. Желаещите да участват в сесията на 12 януари могат да изпратят писмо на електронен адрес fmb.shkoli@gmail.com