Полиция влезе в ромския квартал в Казанлък на 22 януари. Причината е връчване на актове на живеещите в блок „Кармен“ за изхвърлянето на боклуци зад блока и замърсяване на околната среда, съобщава NOVA. 

Полиция влезе в ромския квартал в Казанлък (ВИДЕО)

Десетки униформени влязоха в ремонтираната жилищна сграда.
Камарите с боклуци продължават да са твърде неприятна гледка, възмущаваща стотици преминаващи по околовръстния път и пътуващи с БДЖ.

„Проблемът с изхвърлянето на отпадъци в този район е дългогодишен. През годините сме полагали много усилия и сме предлагали различни форми и мерки за справяне с проблема.

Тук има и съдове за събирането на отпадъци, но те не се използват по предназначение. Именно за това престъпихме към налагането на санкции предвидени от закона”, казва Даниела Коева, зам. кмет на Казанлък.

Отново планини от боклуци пред блок „Кармен” в Казанлък (ВИДЕО)

Тя казва,че ако санкцията не бъде заплатена доброволно, управата на Казанлък ще се възползва от всички законови мерки това задължение да бъде събрано. Нещо повече, налагането на тези санкции няма да бъде еднократна мярка. Мерките ще бъдат системни до решаване на проблема.

Проблеми при връчването на санкциитев блок „Кармен” не е имало, информира представител на МВР. „Ще платим глобата. Няма спор. Ще си понесем последствията, а боклуците ще изчезнат”, казва Асен, живущ в блока.
nova.bg