Отново планини от боклуци пред блок „Кармен” в Kазанлък, съобщава NOVA. Неколкократно сме ви показвали репортажи с тази ужасна гледка, на която ежедневно стават свидетели и пътниците от преминаващия на метри влак.

Бившият язовир на военните в Казанлък се превръща в сметище (СНИМКИ)

Боклукът около жп линията е изхвърлен от жителите на блока. Започнала е процедура по събиране на боклуците. От 2 години това се извършва от жителите на квартал „Кармен”.

Преди това тези дейности са извършвани от общината. От няколко дена боклуците се събират на камари пред блока. „Това не е мястото на тези боклуци. Ние работим това изцяло да бъде премахнато и да бетонираме зад блока, за да се почиства лесно”, заяви Димитър Банев. Зад блока е сложен цимент преди седмица.

Жители на блока, със собствени средства и дарения от църквата, са почистили част от задблоковото пространство. На изчистеното хората продължават да изхвърлят боклуците си.

Над 3 тона боклуци само за ден от язовир "Копринка"

„Хората така са свикнали. Това им е останало като навик. Пасторът дава всичко от себе си. С негова помощ ще престанат да хвърлят, той говори на хората. Живеещите в блока са много, има и много деца”, заяви Асен, който живее в блока.

Община Казанлък ще участва в „Да изчистим България за един ден”

От общината заявиха, че край блок „Кармен” са разпръснали контейнери, които са повече от необходимото. Те обаче не се пълнят. От общината са организирали и сметоизвозването.
nova.bg