Селски кметове настояват за засилено полицейско присъствие
Селски кметове настояват за засилено полицейско присъствие / Dariknews.bg

С 365 хиляди лева ще бъдат ремонтирани обществени сгради в старозагорските села, а за подобряване на уличната мрежа парите са около три пъти повече. Това съобщи секретарят на Общината Николина Горова по време на поредната среща с кметовете на малките населени места.

На срещата присъства началникът на РПУ-Стара Загора Петко Петков. Повечето от кметовете поискаха постоянно полицейско присъствие. "На този етап не мога да дам положителен отговор. От средата на март униформени ще патрулират през нощта в селата с преобладаващо ромско население. Изготвяме график и за почивните дни", обеща Петков. Той припомни, че Министерството на вътрешните работи разполага с изключително скромен бюджет. "За ремонт на автомобилите ни са отпуснати едва 1000 лева месечно".

Да се обезопасят жилищата и стопанските постройки, за да не се допускат пожари. Затова апелира началник-група "Държавен противопожарен контрол" при РС ПБС Лазарин Ранчев и отчете, че през настоящия отоплителен сезон трима са загинали, а седем са ранени при пожари в областта.