Ротари клуб
Ротари клуб / Държавна опера Стара Загора
180 билета за представления на Държавна опера-Стара Загора, които ще бъдат раздадени на деца и младежи от социалните домове и социално-слаби хора, подаряват от Ротари клуб Стара Загора-Берое на Старозагорската митрополия.

Благородният жест е по повод 115 години от създаването на международното движение Ротари Интернешънъл и рождения ден на организацията – 23 февруари

На Балетната гала на 26 февруари в Държавна опера-Стара Загора очакват младата публика, а от Старозагорска митрополия ще се раздадат билети за премиерата на ораторията „Страсти по Матея“ на 15 април и концерта „Българските виртуози от световните сцени“ със солист Теодора Сороков - цигулка на 24 април. „Този жест на Ротари клуб-Берое е прекрасен и сътрудничеството ни е пример за социално-отговорна политика в името на голямата кауза за подобряване качеството на живот на хората и чрез голямото изкуство“,  коментира директорът на Операта Огнян Драганов.

Най-известното мото на Ротари е „Service above Self “ - „За безкористна служба“ и правенето на добро по света се е превърнало в кауза на всички клубове. Темата на настоящата Ротарианска година е „Ротари свързва света“. 

Ротари е организация на бизнес и професионални лидери от 161 страни в целия свят с над 1,2 милиона членове в повече от 35 000 Ротари клуба. Основните зони на фокус са насърчаване на мира, борба с болестите, осигуряване на чиста вода, санитария и хигиена, майчино и детско здраве, подпомагане на образованието, растяща местна икономика.

Днес в България има 89 Ротари клуба с над 2000 ротарианци в почти всички големи градове.