Регионалният инспекторат по образование с проверки за конфликт на интереси
Регионалният инспекторат по образование с проверки за конфликт на интереси / netinfo

Образувани  са две производства в общински училища след проверки на Регионалния инспекторат по образование в Стара Загора.

Едното, по сигнал  на бивш служител от училище от община Павел баня, и друго, по сигнал на кмета на община Стара Загора.

"След докладите на комисията на РИО- Стара Загора са издадени две решения. Първото е с постановен конфликт на интереси, обжалвано пред Административен съд - Стара Загора. Делото по случая е насрочено за 17 март. Второто решение е без установен конфликт на интереси, но  препратено за последваща проверка по компетентност към Окръжна прокуратура - Стара Загора и Агенцията за държавна финансова инспекция - София" каза в интервю за Дарик радио началникът на РИО Стара Загора Любомир Любенов.

Той допълни, че в дейностите по превенция и предотвратяване на конфликт на интереси се включват както общинските, така и държавните власти.

Любенов съобщи, че предстои разкриване на паралеки за деца със специални образователни потребности в общински училища в Чирпан и Казанлък. В спортното училище  в Стара Загора за първи път в страната ще има обучение по "конен спорт" и "батут".

Срокът за утвърждаване на промените в държавния план-прием в общинските и държавни училища е края на месец март, уточни Любомир Любенов.