Задържаха четирима души за разпространение на наркотици при специализирана полицейска операция в Старозагорско, съобщиха от МВР.

Девет души са задържани при спецоперация в Плевенско
 
Специализираната полицейска операция е проведена на 17 май. Действията са осъществени от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ във връзка с разследване на организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества на територията на Старозагорска област.

МВР

В хода на спецакцията са задържани четирима души - на 20, на 30 и двама на 22 години. При извършени множество претърсвания на територията на Стара Загора и селата Ветрен и Тулово (къщи, апартаменти, както и автомобили, ползвани от задържаните) са намерени и иззети около 2,8 килограма марихуана, семена за растения от рода на конопа, гриндери, ел. везни и други веществени доказателства.

Спецоперация на територията на област Сливен (СНИМКИ)

Според първоначалните данни групата е действала на територията на областта от началото на 2022 г. до момента.

МВР

Вчера четиримата задържани са привлечени от Окръжна прокуратура – Стара Загора като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици. На трима от тях са повдигнати обвинения и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в нарушение на установените от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила.

С постановление на наблюдаващия прокурор задържането на четиримата обвиняеми е удължено до 72 часа.