/ / iStock/Getty Images
Девет души са задържани при специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се проведе вчера в плевенска област.

В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“, „Българска агенция по безопасност на храните“, „Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите“, НАП и РЗИ.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са образувани три досъдебни производства. Проверени са 472-ма души и 315 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, седем автоморги, автосервизи и депа, в 15 питейни и увеселителни заведения, в 22 търговски обекта. Регистрирани са осем престъпления, свързани с наркотици, незаконно придобита дървесина, нарушения на Закона за движение по пътищата, уточни Цветкова. За нарушения са съставени 63 акта. Съставени са и 15 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от проверките са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. 

 
МВР, БТА