линейка
линейка / pixabay.com
Под наблюдението на Районна прокуратура – Казанлък е започнато разследване по досъдебно производство за това, че родител или друго лице е оставило 3-годишно момиченце, намиращо се под родителски грижи, без надзор и достатъчно грижи и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

Инцидентът станал на 14 май в Казанлък, а сигнал в полицията е подаден малко преди 20 часа. Установено е, че детето е било в една стая с майка си  и 7-годишната си сестра. Майката приготвяла вечеря, отворила прозореца на стаята и отвлякла за момент вниманието си. Тогава

3-годишното момиченце е паднало през прозореца от втория етаж на блока. По-голямата сестричка съобщила на майка си, подаден е сигнал на Спешна медицинска помощ и полицията.

Лекарските изследвания установяват, че детето е с политравма и счупване на таза. Още при първоначалния преглед на място, момиченцето е било контактно и в стабилно състояние.

Незабавно е транспортирано и прието в отделението по травматология към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се разпитват свидетели, назначават се експертизи и други.  Срокът на разследването е два месеца.