Приемат заявления за гимназии от 14 ч. на 15 юни
Приемат заявления за гимназии от 14 ч. на 15 юни / DarikNews.bg, архив

Приемът на заявления за участие в класирането за гимназии след завършен 7-ми клас ще започне на 15 юни от 14 часа, съобщи Донка Стоянова от РИО на МОН в Стара Загора.

Документи ще се подават в четири училища в областта - 4 ОУ „Кирил Христов", 5 ОУ „Митьо Станев" и 6 ОУ „Св. Никола" в Стара Загора, и ОУ „Мати Болгария" в Казанлък.

За участие в класиране учениците трябва да представят удостоверение за завършен 7 клас и копие към него. Служебна бележка от завършеното училище ще трябва да носят, само ако кандидатстват за гимназия в друг регион.

Необходимо е всички да представят и лична карта за удостоверяване на самоличността и да са придружени от родител или настойник. Кандидатите за професионални паралелки трябва да имат оригинал и копие на медицинско свидетелство.

Пунктовете ще приемат заявления до 20 юни от 8 до 18 часа без обедна почивка. Със същото работно време ще работят и в събота, и неделя.

Резултатите от първо класиране ще излязат на 26 юни.
За 1664 места в гимназиите в Старозагорско се борят 1855 ученици, които са изкарали повече от 3 и на двата изпита. От класирането отпаднаха 778 ученици, защото имат двойки на изпита по математика или по български език, или и на двата.

Двойките по математика са 582, а по-български език - 506.
Отличните оценки по български език са 95, като пълните шестици са 3.

С трима повече са решавалите задачите в теста за национално външно оценяване по математика. Отличните оценки са 67, а пълните шестици - 4.