/ Община Стара Загора
Срокът за номинации за присъждане на награда „Стара Загора“ за 2020 година е до 15 април
Във връзка с въведените противоепидемични мерки, Община Стара Загора информира, че предложения за награда „Стара Загора“ за 2020 година могат да бъдат изпращани и по електронен път.

Дистанционно обучават учениците в майсторските класове на Академията по математика в Стара Загора

Желаещите да се възползват от тази възможност е необходимо да се свържат предварително по телефона с началника на отдел „Култура“ Диана Атанасова - 042/614-862 или 0887/ 53-18-23, след което предоставят всички сканирани документи на e-mail: kulturastarazagora@gmail.com.

След получаването им, те ще бъдат заведени в деловодството на администрацията, а заявителят ще получи отговор с входящия номер на своето предложение.

Срокът за номинации за присъждане на награда „Стара Загора“ за 2020 година е до 15 април. Отличието се присъжда по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Онлайн ученически дебат провеждат в Стара Загора

Предложенията могат да бъдат направени от държавни и общински органи, обществени и професионални организации и творчески сдружения, както и от граждани на община Стара Загора.

Наградата „Стара Загора“ се връчва в две направления: „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“. Кандидатите в направление „Наука и образование“ трябва да са изявени професионалисти с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа.

Ученици на кандидатите трябва да имат участия и класирания на призови места в състезания, конкурси и олимпиади на областно, национално и международно ниво. За присъждане на наградата „Стара Загора“ в направление „Култура и изкуство“ могат да бъдат номинирани хора със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография, съвременни визуални изкуства. Номинациите могат да бъдат за индивидуални и колективни награди.

Библиотеката с нови правила за Маратон на четенето „Четяща Стара Загора 2020 г.”

В Общинска администрация и по e-mail могат да бъдат подавани документи и за награда „Млада Загора“.
За нея се номинират учащи с изключителни постижения и извоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси в сферата на науката и образованието, културата и изкуството.

Кандидатите трябва да са класирани на призови места на регионални, национални или международни олимпиади, конкурси и състезания или да са разработвали и участвали в училищни, общински, регионални, национални или международни проекти с принос за утвърждаване на авторитета на учебното заведение, както и да имат личен авторитет сред съучениците си и учителите в съответното учебно заведение. Желаещите могат да правят своите номинации до 15 май.