/ община Стара Загора
Инвеститорите в Индустриална зона „Загоре“ се увеличават с още един-има инвестиционното намерение е за закупуване на близо 9000 кв.м. площ.

Ще бъде развивана  развойна и научно-изследователска дейност в областта на биотехнологиите  с цел разработване на чисти бактериални продукти на основата на култури микроорганизми, става ясно от  представения бизнес план.

Размерът на инвестицията, която се предвижда, надхвърля 2 млн.лева, а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите е в рамките на 48 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити е близо 10, през първия етап на реализиране на инвестицията. 

Трети инвеститор с намерение за закупуване на терен в Индустриална зона „Загоре“

Година след получаване на АКТ 16, е закупена над половината от площта на терените в Зоната, 7 от 11-те терена вече са продадени. Като подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 24 млн. лева и разкриване на нови 250 работни места. Двама от вече закупилите терени инвеститори разполагат с Разрешение за строеж, един от тях дори започна строителна дейност на терен. 

Водят се разговори и с други предприемачи, но към момента Зоната разполага с по-малки терени от нуждите на бизнеса. В областта само ИЗ„Загоре“ има инвеститор Клас „А“, което доказва, че регионът е атрактивен за развитие на бизнес възможности. Стара Загора отново се заяви като предпочитан град за както за живеене, така и за инвестиции.
 
община Стара Загора