учебници
учебници / Българска Патриаршия
Министерството на образованието и науката започна втория етап от конкурсната си процедура по оценяване и одобрение на проектите на учебници по Религия.

От страна на Българската православна църква – Българска патриаршия като упълномощен представител участва д-р Десислава Панайотова, експерт „Програми и проекти“ в Културно-просветния отдел при Св. Синод. Документацията, придружаваща синодалните учебници, е изрядна и МОН ги придвижва за оценка на съдържанието, графичния дизайн и полиграфическата им изработка.

Догодина синодалните автори ще завършат и учебниците за 8-ми – 12-ти клас, с което целият цикъл на обучение по Религия – Християнство (Православие) в средната степен на образование в България ще бъде подсигурен с отлични пособия.

Учителите по Религия – Християнство (Православие) ще имат незаменим помощник в работата си с шестокласниците и седмокласниците, тъй като учебниците на Св. Синод за 6-ти и 7-ми клас съдържат изключително задълбочени и занимателни уроци, изпълнени с множество илюстрации, учебни карти, таблици, приложения, задачи и готови тестове, коментира д-р Панайотова.

Новите учебници за 6-ти и 7-ми клас са продължение на вече издадените и одобрени от МОН учебници за класовете от 1-ви до 5-ти, които се използват в българските училища в цялата страна и зад граница. Те се осигуряват безплатно за учителите и учениците и са приложими в заниманията по Вероучение към църковните училища и школи.