плувен басейн
плувен басейн / ThinkStock/Getty Images
 
 Общинският плувен басейн ще възобнови дейност на 18 май (понеделник), но при стриктно спазване на всички изисквания за безопасност.

Работното време на съоръжението за граждани ще бъде всеки делничен ден от 7:00 до 8:30 часа и от 17:00 до 20:30 часа. През почивните дни от 9:00 до 16:30 часа.

Ще бъде извършван задължителен филтър на входа като на всички граждани, служители и треньори ще се измерва телесната температура като няма да се допускат такива с повишена температура. Задължително ще бъде използването на защитни маски за лице и ръкавици от персонала и треньорите.

Басейнът ще бъде разделен на две отделения (източно и западно) с дължина по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще могат да го използват по предварително изготвен график в рамките на сесии.

Във всеки коридор ще бъдат допускани до пет посетители, които да плуват на разстояние от минимум 2,5 метра един от друг в една посока. Задължителна дистанция ще бъде налагана и на всички чакащи да влязат в плувния басейн. При запълване на капацитета на водното съоръжение ще се преустановява пускане на посетители в него.За трениращите в двете половини на басейна има предвидено и използване на различни съблекални. 

Обработката и дезинфекцията на водата ще се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения ще се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час.

Ще бъдат осигурени диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите. Дезинфекция ще се извършва след всеки посетител на използваните от него принадлежности.

Вече се извършва подмяна на водата и нейното затопляне, предстои пълна дезинфекция и на всички помещения, увери ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.