спортен комплекс
спортен комплекс / ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ изгради нов спортен комплекс за младежите и децата в град Гълъбово. Спортен комплекс „Енергия“ е с обща площ около 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и специализирана детска площадка за най-малките. За изграждането на комплекса компанията е вложила общо 200 000 лв. Съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност.

спортен комплекс
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“


Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово, благодари на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за поредната социална инвестиция и подчерта значението на дългогодишното сътрудничество с компанията. Кметът потвърди ангажимента на общината да поддържа спортния комплекс и призова жителите на града да се грижат за новата си придобивка.„Изключително важно за нас е да помагаме за обновяването на социалната инфраструктура на Гълъбово и да подобряваме на живота на хората в региона. Непрестанно работим по проекти, чиято цел е да допринесат за удобството на жителите на града. Спортен комплекс „Енергия“ е един от тези проекти“ каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. 

В церемонията по откриването участваха и носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, младежи от спортен клуб „STREET WORKOUT BULGARIA” и ученици от училищата в гр. Гълъбово. Те представиха демонстрация на съоръженията на новата стрийт фитнес площадка в града, част от спортен комплекс „Енергия“. Стрийт фитнесът съчетава силови и гимнастически упражнения, които се изпълняват на открито. Младият спорт е глобално явление в модерната градска култура, което набира все повече популярност в България. Йордан Йовчев е основен посланик на стрийт фитнес движението и заедно с едноименния спортен клуб ежегодно организира турнири и състезания в много градове в страната.

спортен комплекс
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“


Спортен комплекс „Енергия“ е изграден в рамките на споразумението за корпоративна социална отговорност на „КонтурГлобал Марица Изток 3“  с Община Гълъбово. Общо над 4 млн. евро са социалните вложения на компанията в полза на местната общност. Само за последните 6 години са планирани, изпълнени и предадени 12 проекта в общината, на чиято територия работи централата.