На площад „Съединение" в Чирпан беше официално открит Третият международен фестивал на лавандулата, организиран под патронажа на министерствата на културата и на туризма.

Официални гости бяха заместник-министърът на туризма Павлин Петров, областният управител Ива Радева, народният представител Красимир Вълчев, представители на държавни и местни институции, кметове на общини и на населени места. Гости на фестивала са делегации от Италия, Армения и Индия.

Приветствие отправиха заместник-министър Петров, кметът на общината Ивайло Крачолов и Ива Радева. Началото на вечерта даде пъстро шествие, а програмата за деня завърши с авторски спектакъл на ансамбъл „Тракия". Посетителите имаха възможност да разгледат лавандулов базар на занаятите, фермерите и изкуствата, кулинарна алея, както и фотографската изложба „Магията на чирпанската земя" на клуба по фотография към Народно читалище „Димитър Данаилов – 2013". По повод Международния ден на йогата днешната програма започна рано сутринта с йога в лавандуловото поле "Трендафилов".

Фестивалът на лавандулата в Чирпан продължава и през следващите два дни с разнообразна програма в Чирпан и в селата Спасово и Средно градище.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС