компютър дете
компютър дете / iStock/Getty Images
Електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на Казанлък за новата учебна година, започва на 29 май.
 
От 29 май до 8 юни, включително, родителите могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 - за подготвителни групи в училищата.
 
Резултатите ще бъдат обявени на 11 юни, а записването на класираните деца ще бъде от 12 до 17 юни. Изключение правят дните 15 и 17 юни, тъй като са определени за провеждане на НВО в VII клас по БЕЛ и по математика и тогава външни лица няма да бъдат допускани в училищата. Вместо тях, директорите ще създадат организация, при необходимост, записването да стане през почивните дни - на 13 и 14 юни.
 
Записването може да се осъществи и онлайн, като родителите предоставят необходимите документи сканирани на имейла на училището, в което децата са класирани. Имейлите може да намерите на специализираната страница за електронен прием в раздел „Училища“, както и на сайта на всяко училище.
 
За родителите, които евентуално няма да се справят с попълване на електронния формуляр, директорите на училищата ще съдействат за извършване на регистрация на място, като създадат необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки и за недопускане струпването на родители в училището.
 
От 19 до 22 юни, включително, е срокът за кандидатстване за II-ро класиране, на 25 юни ще бъдат обявени  резултатите, а срокът за записване е от 26 до 29 юни, включително.
 
Срокът за кандидатстване за III-то класиране е от 1 до 4 юли, включително. Класирането ще бъде обявено на 6 юли, а записването ще бъде от 7 до 8 юли, включително.
           
Датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияят на класирането.