/
/ / община Бургас

В 8:00 часа на 1 април бургаската електронна система за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата, ще бъде активирана. Предвид наложеното извънредно положение от общината призовават всички родители да запишат онлайн децата си.

Тези от тях, които наистина нямат възможност да използват електронната система за прием, могат да подадат регистрационния талон на място в дадената детска градина, където ще бъде направена необходимата организация за отстояние на родителите.

Родителите, които ще използват платформата, могат да се запознаят с нея на официалната страница на Община Бургас в раздел "е-услуги". 

Важно е да се знае от родителите, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси.

Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. "Възраждане" да посочат детско заведение в район "Възраждане" и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. "Меден рудник".