Оставиха за постоянно в ареста жената, която прегази човек в Дълбоки
Оставиха за постоянно в ареста жената, която прегази човек в Дълбоки / Dariknews.bg

Живка Георгиева, която прегази в старозагорското село Дълбоки с колата си човек, а друг пострада, остава за постоянно в ареста.Съдът не уважи искането на защитата за домашен арест въпреки нестабилното психическо състояние на жената.

Според прокурор Константин Тачев искането на постоянната  мярка „задържане под стража" е с цел да предпази живота на жената, тъй като след инцидента в село Дълбоки, е имало посегателства срещу нея. Самата Живка Георгиева сподели пред съдията, че се страхува от отмъщение и призна, че съжалява за всичко. „Не знам как се случи, нямам обяснение за това как попаднах в тази ситуация", добави тя. След инцидента 44-годишната старозагорка е настанена в отделението по хирургия в УМБАЛ-Стара Загора.

На 17 август в село Дълбоки, при управление на автомобила си, Живка е нарушила правилата за движение и умишлено е причинила смъртта на Мишо Андонов и е нанесла телесна повреда на Ангел Тонев.Наказанието, което законът предвижда е, лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. Към момента е установено, че по време на инцидента Живка е била под въздействието на алкохол -1,59 промила.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Пловдив в тридневен срок.