Организират великденски празник за децата от дом „Мария Терезия”
Организират великденски празник за децата от дом „Мария Терезия” / Фейсбук, официална страница

Неправителствената организация „От любов към България" и футболен клуб „Берое" ще подарят великденски празник на децата от дом „Мария Терезия" в Стара Загора. Това обяви в студиото на Дарик председателят на организацията Ивелина Павлова.

„На Велики четвъртък ще се опитаме да зарадваме 65-те деца, които са в този дом. Решението бе спонтанно, а играчите и ръководството на Берое са прекрасни хора, които никога не са оставали безучастни към случващото се в нашия град. Всички те биха могли да бъдат прекрасен пример за всеки един от нас. И така заедно решихме да посетим дом Мария Терезия на 9 април и заедно с децата да боядисваме яйцата за Великден.

И заедно с това ще им устроим празничен обяд в двора на дома, където има подходящите условия. Ще запалим каменното барбекю, ще изпечем различни видове продукти. След обяда и след боядисването на яйцата сме организирали различни игри, спортни занимания и други", разказа Ивелина Павлова.

Необходимите хранителни продукти се набират чрез дарения.

„Всеки, който желае да се включи в кампанията ще открие списък с нужното ни на страницата на организацията в социалните мрежи, както и на тази на самото събитие. Необходими са ни яйца, бои, други материали, за да украсим яйцата, месо, като сме изключили агнешкото, тъй като изисква доста време за подготовка, изобщо всичко, което присъства на една великденска трапеза.

Всички продукти, които съберем ще бъдат отнесени в дома. Желаещите да помогнат са доста и по всичко личи, че и в този случаи ще съберем повече отколкото са ни необходими. Затова ако нещо остане отгоре, ще го разпределим към другите домове за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора - Българка и Теофано Попова", допълни Ивелина Павлова.

Продуктите ще бъдат събирани до 7 април в офиса на организацията на улица „Кенали 1".