Община Казанлък  подкрепи семейството на Светла и Николай Димитрови
Община Казанлък подкрепи семейството на Светла и Николай Димитрови / Община Казанлък

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи ключ за ново общинско жилище на семейството на Светла и Николай Димитрови с трите им деца - Нина, Галя и Васко.

Апартаментът е в предадената преди броени дни секция на блок на ул. „23 Пехотен Шипченски полк" 108, вх. А. Жилището е просторно, с площ от 85 кв.м, на първия етаж, с чудесен изглед към зелено парково пространство, на тихо и спокойно място. И най-важното - банята е три пъти по-голяма от досегашната, която създаваше сериозен проблем на родителите.

„Много се радвам, не мога да повярвам, че това се случва. Тайничко си мечтаех за по-голямо жилище и по-удобна баня и ето, че мечтата ми се сбъдна", каза развълнувана Светла. Кметът Галина Стоянова й пожела да бъде все толкова силна жена и всеотдайна майка, а на цялото семейство да се случват само добри неща.От Община Казанлък зарадваха децата и с още подаръци - анцуг за Васко, скицници за Галя и любимите плодове за Нинка.

Светла и Николай Димитрови се грижат за трите си деца, като двете момичета - Нина и Галя, са близначки на 15 години, а Васко е на 6.5 години. Двете момичета са родени преждевременно и 3.5 месеца престояват в кувьоз. Изписани са като клинично здрави, споделя майката, но след време се оказва, че имат сериозни заболявания. Нина страда от детска церебрална парализа, епилепсия и синдром на Уест, а Галя има ретролентална циброплазия. Светла и Николай са се посветили на децата си. Николай работи в „Арсенал" АД , а Светла е неотклонно до близначките, обгрижва ги, помага на Галя за училище и денонощно е до Нина. Лъчезарният Васко е помощникът на мама.

Семейството на Светла и Николай Димитрови с трите им деца - Нина, Галя и Васко, станаха герои в едно от първите предавания на Наталия Симеонова.