Недоволни родители: Наслушахме се на обещания, искаме басейн
Недоволни родители: Наслушахме се на обещания, искаме басейн / Dariknews.bg

Родители на деца, които тренират плуване, се събраха пред общината, за да изразят своето недоволство от продължаващия ремонт на плувния басейн и неколкократно променящите се дати за неговото официално откриване. Притеснени сме от поредното отлагане, тъй като многократно сме слушали обещания с посочени дати, но виждаме, че довършването на сградата е все още в далечното бъдеще, смятат те.

Децата ни спортуват и тренират активно, но е доста трудно да реализират своите спортни умения, сподели Мария Райчева. Нейната дъщеря Даниела тренира вече шест години и разказва, че до скоро всеки ден е пътувала до Сливен, а после използвала базата на хотел на Старозагорските минерални бани. Първоначално родителите организирали съвместно извозването на децата си, а от януари до края на месец май транспортът на младите плувци осигурила общината след разговори с кмета Живко Тодоров. Сега част от децата спортуват на басейн в местен плувен комплекс. По думите на родителите младите плувци искат да тренират, но пътуването до различни бази ги изтощава. Въпреки всичко те печелят множество награди от престижни първенства, припомни Даниел Райчев. Според него обаче едва 10% от всички активноспортуващи близо 800 деца, продължават да тренират.

Недоволни родители Наслушахме се на обещания искаме басейн
netinfo

Проблемът не е толкова финансов. Проблемът според нас е, че някой не си е свършил работата, защото явно не е направено първоначално обследване на конструкцията на сградата, няма и график за финализирането на ремонта. Ние сме благодарни, че се прави ремонт на плувния ни басейн, но той продължи дълго и постоянно се сменят датите за неговото приключване, коментират родителите. За тези пари, с които се прави нашия ремонт, в други градове бяха построени нови басейни, твърдят те.