фестивал
фестивал / netinfo
Четвъртото издание на фестивал „Хляб и Вино“, организиран от Парк-Хотел „Стара Загора“, регистрира най-високата посещаемост досега и успя да събере от таксата за посетителски вход 2148 лв. Парите ще бъдат дарени за лечението на 2 деца от Стара Загора – малкият Георги Стоилов – Гого на 2,5 г. и Анна Кръстева на 6 години.

Двете деца се лекуват в чужбина чрез скъпоструващи процедури със стволови клетки. Гого дори присъства със своите родители на тържественото откриване на фестивала на 3 декември,  неделя в 12 ч., които изразиха своята дълбока благодарност към своите съграждани за съпричастността съм тежкото здравословно състояние на детето им.
 
Лице на благотворителната кампания и тази година беше Мисис България Европа 2017 Ива Гургуриева. Старт на фестивала и на коледно-новогодишното настроение даде фолклорен ансамбъл „Нашенци“ със самодейци от Народно читалище „Пробуда“ в с. Змейово.

Винари от 14 престижни изби на България бяха изложили най-квалитетните си брандове за безплатна дегустация, топ-готвачи предложиха вкусни гозби, световният шампион в раздел „Пица Класика“ Радо Кирязов и тазгодишния шампион от Международния шампионат по пица в София Иван Боянин изненадаха гостите с вкусни пици, сладкарите на престижния ресторант пък почерпиха гостите на фестивала с ръчно приготвени сладкиши. Достойно се представиха с разядки и десерти учениците от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“.

Организаторите обещаха за 5-я „юбилеен“ фестивал „Хляб и Вино“ да подготвят още по-богата програма и интересни изненади.