помощ
помощ / община Стара Загора
На над 100 семейства ежеседмично помагат с доставка на хранителни продукти и санитарни принадлежности доброволците от СНЦ „Брат за брата“. Инициативата им се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора.

До момента по дарителската сметка на Сдружението за борба с коронавируса е постъпила сумата от близо 48 хил. лева. С тях се осигуряват пакети с най-необходимите продукти за старозагорци, пострадали от извънредното положение.

Пакетите съдържат боб, леща, брашно, ориз, макарони, спагети, картофи, пастет, пет вида консерви, олио, разтворима супа, бисквити, кафе, чай, лютеница, локум, тоалетна хартия и сапун.

„Всяка седмица доставяме пакетите на домакинствата, които попадат в определените уязвими групи-семейства или граждани останали без работа или такива в неплатен отпуск след въвеждане на противоепидемичните мерки. През първата седмица доставихме 80 пакета, през втората 90, а вече семействата,  които се нуждаят от подкрепа, са 100“, обясниха от сдружението.

На телефон 0884 062498 ежедневно се приемат обаждания от нуждаещи се граждани,специална комисия, в която участва и директорът на „Социално подпомагане“ Павлина Делчева, извършва подбор на нуждаещите се и установява дали отговарят на критериите.

В доставката на продукти се включват и членове на клуба по спортен риболов - Стара Загора.