/ ThinkStock/Getty Images
Преди дни старозагорските социалисти се обърнаха към своите съграждани за присъединяваме към призива на институциите за кръводаряване
Младежкият лидер на социалистите в Стара Загора Владимир Грамовски дари кръв в Районния център по трансфузионна хематология, съобщиха от Областен съвет на БСП-Стара Загора.

Областен съвет на БСП-Стара Загора

Той се присъедини към призивите за кръводаряване с думите, че утре може всеки един да е на мястото на човек в нужда. "Процедурата не отнема много време, не боли, но може да спаси живот. Човек трябва да бъде съпричастен и да помага на онези, които са изпаднали в труден момент.

Доброто го има: Вълна от съпричастност в подкрепа на борбата с коронавируса в Стара Загора

Призовавам всеки, който се чувства добре и има възможност също да се присъедини.
Нека сме солидарни", написа във Фейсбук Грамовски. Той се надява да бъде последван и от други старозагорци, за да се попълнят запасите от животоспасяващата течност.

Областен съвет на БСП-Стара Загора

Преди дни старозагорските социалисти се обърнаха към своите съграждани за присъединяваме към призива на институциите за кръводаряване. „Нужно е през цялата година да популяризираме доброволното кръводаряване, за да може то да се увеличи и България да не бъде на последно място по брой кръводарители в Европа“, каза депутатът Георги Гьоков, председател на Комисията по взаимодействието с неправителствени организации и жалбите на гражданите, която инициира  доброволческа акция в края на м.г., подкрепена от Комисията по здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст.