„Мини Марица – изток”- първи на Откритата спартакиада на миньорите за пети път
„Мини Марица – изток”- първи на Откритата спартакиада на миньорите за пети път / Мини Марица Изток

Изпълнителният директор на „Мини Марица - изток" ЕАД Андон Андонов получи от председателя на ДСО на КНСБ Веселин Вълканов най - новата купа от колекцията награди на спортисти от дружеството, завоювани на работнически състезания. „Мини Марица - изток" ЕАД спечели за пета поредна година първото място в комплексното класиране на

Откритата спартакиада на миньорите, чието пето издание събра над 270 миньори в дните между 14 и 18 септември в комплекс Гранд хотел Варна. Стелиан Коев, директорът по икономика и финанси, беше представител на мениджърския екип на дружеството на спартакиадата. Мероприятието бе организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве" съвместно с Федерацията на независимите синдикати на миньорите и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и включваше 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.

Този път отборът на „Мини Марица - изток" завоюва рекордните 118 точки, оставяйки зад себе си отбора на „Елаците - Мед" АД втори с 101 т., а третото място зае „Асарел - Медет" АД (73 т.). За разлика от миналата година, когато община Стара Загора взе златото във футбола, тази година първенец бе отборът на комплексния шампион. „Каолин" АД доминираше в силовите дисциплини (вдигане на пудовка и плажна борба), като отлични прояви имаха и участниците от „Горубсо - Мадан" АД и „Дънди Прешъс Металс Челопеч" АД. Абсолютни шампиони по плажен волейбол и за мъже, и за жени пък станаха „Елаците - Мед" АД. За финал „Мини Марица - изток" продължиха доминацията си в тегленето на въже след съревнование с „Елаците - Мед" АД.

След края на срещите вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) - г-н Валентин Никифоров, председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите - г-н Валентин Вълчев и г-жа Десислава Ягодин - президент на Българска работническа федерация „Спорт и здраве" и вицепрезидент на Международна конфедерация за работнически и аматьорски спорт участваха в раздаването на призовете и обещаха на всички нова спортна среща, следващата есен за шестото издание на спартакиадата, което обещава да е още по-вълнуващо.