Марияна Тотева: Нужна е радикална промяна на изборните правила
Марияна Тотева: Нужна е радикална промяна на изборните правила / DarikNews.bg

Нужна е радикална промяна на изборните правила. Новият изборен кодекс трябва да бъде изработен още в началото на мандата, за да дадем заявка, че това Народно събрание ще работи по нов начин, каза старозагорският депутат от Коалиция за България Марияна Тотева, която е член на временната комисия по изготвянето на документа. Тя допълни, че гражданските организации са изключителни активни по време на заседанията.

Депутатите от Старозагорски регион коментираха и икономическото състояние на страната.

Според Атанас Пъдев има много тревожни факти, свързани с финансовото състояние на държавата. От началото на годината до края на месец май са одобрени разходи в размер на 357 милиона лева като 209 милиона от тях са платени по извънредни ситуации. Пъдев допълни, че инвестиционния климат е силно влошен.

Народните избраници от БСП не подминаха и изказванията на Президента Росен Плевнелиев.

„Според Президента няма нищо лошо в предсрочни избори. Той се движи по ръба на конституционните си правомощия", коментира в Стара Загора депутатът Георги Гьоков.

Тази вечер общинската организация на БСП ще се събере на извънредно заседание, на което са поканени и депутатите от Старозагорски избирателен регион.