заетост
заетост / netinfo
Проект на Методика за оценка и подбор на проектни предложения от работодатели - кандидати за включване в Регионална програма за заетост и обучение на област Стара Загора за настоящата година, обсъди Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.
 
Гласуван бе състав на временна комисия към Постоянната комисия по заетостта, която ще координира процеса по изготвяне на проектните предложения, които ще бъдат включени в програмата и  ще участва в подбора и оценката им.
 
137 743 лева са средствата за Старозагорска област, според разпределение на парите от бюджета на МТСП за активна политика в Националния план за действие по заетостта през 2017 година.
 
Активната политика на пазара на труда отново ще бъде насочена към следните целеви групи: безработни младежи до 29 г. с подгрупа до 25 г., младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; продължително безработни лица; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход); хора с увреждания и лица извън работна сила, желаещи да работят в т.ч. обезкуражени лица.