Кметът: Подкрепям усилията на гражданското общество
Кметът: Подкрепям усилията на гражданското общество / netinfo

Кметът проф.Светлин Танчев заяви, че никога и по никакви причини не е подавал искане за разследване от ДАНС на членове от Инициативата „За чист въздух на Стара Загора".

Цвета Христова от гражданското сдружение съобщи по-рано, че „всички основни граждани, които участват в инициативата „За чист въздух над Стара Загора" се разследват от Държавната агенция за национална сигурност. Информацията е неофициална, но ние смятаме,че това е така".

„Като кмет на града подкрепям и ще подкрепям усилията на гражданското общество за разрешаването на проблем, който тревожи всички ни. Община Стара Загора не стои безучастна, а работи съобразно законите и правото на Република България и правомощията на местната власт. Модерната държава е държавата на правото, на силните институции и на активното гражданско общество. Тя е държава на отговорността. Не само за делата, но и за думите. В този смисъл разпространяването на непотвърдени и анонимни обвинения е недопустимо. Подобни спекулации обслужват кръгове, които се опитват да създадат конфликт между Община Стара Загора и представители на неправителствените организации, които търсят решаването на проблема с обгазяването на Стара Загора ", подчертава в изявлението си кметът на Община Стара Загора проф.Танчев.

За митинга, проведен на площада пред кметството на 20 февруари тази година Община Стара Загора даде разрешение за ползване на пространството, ползване на електричество и осигури охрана, припомнят от администрацията.