/ Община Казанлък
Кметът на Казанлък Галина Стоянова отправи поздравителен адрес към всички граждани по повод 3 март:

Кметът на Казанлък: На 3 март поставяме на първо място младите (СНИМКИ)

"На дати като тази всички ние притихваме пред паметните плочи в минута мълчание. В тази оглушителна тишина говорят историците. Защото така, както и днес, те пренасят през времето традицията, да знаем автентичната истина за нашата история, за бойната слава на нашето Отечество - България.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Гордейте се, че сте българи

Община Казанлък, в тази минута мълчание, даде думата и на децата ни, учениците от Казанлък, учениците от цяла България, които със своята искреност, истинност, със своята почтеност и честност пресъздават това време, и настоящето, и бъдещето със словата си", се обърна към всички кметът.

"Защото преди още Апостолите да започнат своята борба за свобода, българският народ беше спечелил своята духовна битка, имайки и до днес три свещени неща: род – царствен и вековен, вяра - силна и непоклатима, език - мълвен, но и силен като огън и меч.

Откриха възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на България в Казанлък (СНИМКИ)

И през 2020 година Община Казанлък поставя на първо място младите, децата - онези, които носят истинския дух на нашето мило Отечество и които ще продължат да го съграждат с истинска любов и отговорност. На тях благодаря за участието в Националния конкурс „Венчайте България с лаврови венци“, на тях искам да отдадем уважение.

Гергана Микова отдаде почит на загиналите за Свободата на България на Шипка (СНИМКИ)

Благодарността на българския народ към русите освободители и руския народ преминава през днешните духовни и културни връзки на двата народа, така както ние го правим вече 25 години заедно - Толиати и Казанлък. Знанието и почитта ще минават по мостовете, които ние ще изградим между народите си. А младите хора са онези, които ще ни следват", се казва още в поздравителното слово.