/ Министерство на отбраната
Тържествата по повод 142-ата годишнина от Освобождението на България завършиха с тържествена проверка - заря
Откриха възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на България в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Община Казанлък отбелязва тържествено Освобождението на България (ПРОГРАМА)

Министерство на отбраната

"Независимо от превратностите на времето ние нямаме право да се отказваме от нашите идеали, от идеалите, заради които са умирали нашите национални герои". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес на откриването на възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на България в Казанлък.
 
Отменя се официалният ритуал от честванията на Шипка на 3 март

Министерство на отбраната

„Нека бъдем преди всичко българи и заедно с Божията помощ и нашата воля да осъществим завинаги идеала на нашите предци - силна, просперираща България, в която гражданите живеят с достойнство и в мир“, заяви той.

Отменят се тържествата и шествието с 300-метровото българско знаме в Стара Загора

Министър Каракачанов призова на този празник българското общество да се обедини в името на идеалите, изписани в страниците на славната българска история с кръвта на хиляди герои.
 
Министерство на отбраната


Въвеждат промени в движението за тържествата на връх Шипка по случай 3 март

В навечерието на 3 март жителите и гостите на Казанлък се преклониха пред паметта на героите, дали живота си за свободата на Родината. Почетна рота от 61-а Стрямска механизирана бригада участва в официалната церемония по издигане на националния флаг на Република България.
 
Министерство на отбраната


Тържествата на Шипка ще се проведат в подножието на паметника (СНИМКИ)

Тържествата по повод 142-ата годишнина от освобождението на България завършиха с тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от Сухопътните войски.