/ Община Стара Загора
Заради коронавируса
В Стара Загора се отменят планираните тържества за отбелязване на 142 години от Освобождението на България, паметното шествие с 300-метровото българско знаме, както и тържествената заря-проверка, съобщиха от Общината.

Отменя се официалният ритуал от честванията на Шипка на 3 март

Причината е препоръката на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. Във връзка със събитията в града бе проведен разговор с генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, председател на щаба.

Въвеждат промени в движението за тържествата на връх Шипка по случай 3 март

От там предупреждават, че „струпването на големи групи хора на едно място създава предпоставки за епидемиологични рискове.
На 3 март, в 10.30 часа, кметът Живко Тодоров, заедно с общинското ръководство и общинския съвет, ще поднесат цветя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa - Мавзолей– костница „19 юлий 1877”, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци, Паметник на Старозагорското въстание.

Програма за честванията на 3 март на Шипка

В 11:00 часа ще бъдат положени венци в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България, пред Мемориалния компекс „Бранителите на Стара Загора“.