/ Община Стара Загора
С цветя бяха отрупани всички паметници, посветени на Освобождението на Стара Загора
Стара Загора се поклони пред паметта на героите, загинали за Освобождението на България. С цветя бяха отрупани всички паметници, посветени на Освобождението на града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Община Стара Загора

„Честит празник! Гордейте се, че сте българи и нека всеки гражданин в ежедневието си го доказва със собствените си дела. Нека не сме българи само на 3 март”, каза пред Паметника на защитниците на Стара Загора кметът Живко Тодоров.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ  
ТУК

Той призова всички „Нека сме родолюбиви всеки ден, когато пазим и градим държавата си”.

Община Стара Загора

Община Стара Загора

От думите на Тодоров стана ясно, че причината за отмяната на тържествата по повод Деня на Освобождението, са направените препоръки от Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова.

Община Стара Загора

Община Стара Загора

Община Стара Загора

Цялото общинско ръководство положи венци в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България, пред Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където бе отслужена и Заупокойна молитва.

Община Стара Загора

Община Стара Загора

Община Стара Загора

Венци и цветя в знак на признателност поднесоха още зам.-председателят на НС Емил Христов и народни представители, зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова, Милена Желева и инж. Янчо Калоянов, председателят на Общинския съвет Мария Динева, зам. областният управител Петя Чакърова, ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков, десетки общински съветници и много граждани.