/ Областна администрация-Стара Загора
Президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също дойдоха в храма
На националния празник 3 март, областният управител Гергана Микова отдаде почит на загиналите за свободата на България пред Паметника на свободата на връх Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Областна администрация-Стара Загора

Да почетат паметта на героите, проляли кръвта си за освобождението ни от турско робство, на заветния връх дойдоха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кметовете на Казанлък и Габрово Галина Стоянова и Таня Христова, областният управител на Габрово Невена Петкова, хиляди граждани.

Областна администрация-Стара Загора

Г-жа Караянчева, г-жа Стоянова, г-жа Микова и г-жа Петкова положиха цветя в криптата на Паметника на свободата и сведоха глави в знак на признателност към падналите за свободата на Родината.

Областна администрация-Стара Загора

Преди да се качи на връх Шипка, областният управител присъства на тържествената заупокойна литургия в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Тя бе отслужена от старозагорският митрополит Киприан в съслужение със свещеници от Старозагорската епархия.

Областна администрация-Стара Загора

Президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание също дойдоха в храма. По-късно Дядо Киприан и владиката на Велико Търново митрополит Григорий отслужиха заупокойна молитва за загиналите герои и на самия връх.