хоров фестивал
хоров фестивал / netinfo
За трета поредна година Казанлък е домакин на Националния хоров фестивал. Проявата  е част от традиционните Музикални празници, посветени на казанлъшкият композитор академик Петко Стайнов.  Акцент в празниците тази година ще е популярната  музика от 20 век, която ще представи смесен хор „Петко Стайнов”.

Осем са формациите, които ще участват тази година в Националния хоров фестивал, обяви неговият директор диригентът Младен Станев. В рамките на три дни – от днес до 2-ри декември включително, свои концерти в Казанлък ще изнесат хорове от  София, Пловдив, Пазарджик, Димитровград, Поморие, Харманли, както и хорове на домакините. Специален акцент по време на фестивала е и концертът на оркестър „Симфониета“ –София. 

Очакванията на организаторите – Община Казанлък и  фондация „Петко Стайнов“ , са в рамките на фестивалните дни градът да бъде посетен от няколкостотин туристи. Голямата амбиция на Младен Станев  музикалното събитие да труа нови приятели и още през следващата за участие в него да пристигнат формации от побратимените на Казанлък градове, както и от други страни.  

Изпълненията на хористите ще оценявя жури, чийто председател е дъщерята на диригентката, оставила трайна диря в Казанлък Петя Павлович- професор Теодора Павлович. 

По традиция, на 1 декември-деня, в който е роден академик Петко Стайнов , участниците във фестивала ще поднесат венци и цветя пред неговия бюст-паметник.