Казанлъчанка на финала на „Safer roads in Europe. Yes we care!
Казанлъчанка на финала на „Safer roads in Europe. Yes we care! / http://www.youngartists4roadsafety.eu/vote.php?908962426#

Казанлъчанката Йоана Станева е сред десетте финалисти в конкурса „Safer roads in Europe. Yes we care!", организиран от MOVE- Генералната дирекция „Мобилност и транспорт" на Европейската комисия.
Конкурсът е он-лайн и е за създаване на плакат, който да достигне до съзнанието на младите европейски шофьори и да ги накара да мислят за безопасността на движението по пътищата.
Десетте финалиста са избрани в периода 21 и 28 октомври, а чрез публичното онлайн гласуване до 18 ноември ще бъде определен и най-добрият плакат.
Йоана е на 21 години, завършила през 2009 Художествената гимназия в родния Казанлък, сега е студентка по специалността "Графичен дизайн и визуални изкуства" във Велико Търново.
В момента за плаката на Йоана има 2054 гласували. С този рейтинг тя се нарежда на второ място след произведението на представителя на Чехия Матиас Мечин. Разликата между двамата е само 140 гласа. Гласуването продължава още 12 дни.
Победителят ще получи 2 000 евро и ще бъде поканен в Брюксел на церемония по награждаването, която ще се проведе в Европейския младежки форум за пътна безопасност на 24 ноември. Двамата подгласници ще спечелят по 1 000 евро всеки.
Постижението на Йоана стана повод общинската библиотека „Искра" в Казанлък да разпространи апел към казанлъчани да дадат гласа си за творбата на Йоана. Всеки, който желае да подкрепи казанлъшкия талант, може да го стори на адрес:

www.youngartists4roadsafety.eu