Казанлъчани блокират Шипка заради намерение на властта да настани бежанци в града
Казанлъчани блокират Шипка заради намерение на властта да настани бежанци в града / kazanlak.com

Инициативен комитет в Казанлък предприема действия в защита на Полицейската школа и против превръщането й в бежански лагер

В късния на 19 октомври 2013 г., в Казанлък бе сформиран Инициативен комитет, с участието на ръководители на всички големи казанлъшки предприятия, представители на всички сфери на бизнеса, председатели на политическите сили в община Казанлък, представители на неправителствени и младежки организаии. Всички те подкрепиха Декларацията на местната власт против закриването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР-гр. Казанлък (т.нар. Полицейска школа) и разкриването на лагер за настаняване на бежанци в община Казанлък.
Инициативният комитет взе единодушно две важни решения.
Започва подписка за провеждане на референдум сред жителите на община Казанлък за запазване на ЦСПП-Казанлък и против превръщането му в лагер от затворен тип или в лагер за настаняване на бежанци.
Второто решение е свързано с протестни действия на прохода Шипка, днес на 20 октомври, неделя, от 12.00 часа и на 21 октомври, понеделник. В понеделник протестните действия ще продължат до приключване на извънредното заседание на Министерски съвет.