Капитанът на Берое с повиквателна за националния отбор
Капитанът на Берое с повиквателна за националния отбор / beroe.bg

Капитанът на „Берое" Иво Иванов получи повиквателна от националния селекционер Ивайло Петев за предстоящите европейски квалификации срещу Норвегия и Италия. Националите ще излязат срещу скандинавците на 3 септември в София, а двубоят срещу „адзурите" е на 6 септември в Палермо.

Това не е първа повиквателна за защитника, като той има и един официален двубой за националния тим - при победата с 4:1 над Малта през 2009 г. Иванов бе и младежки национал на България.

Иво Иванов е роден в Казанлък на 11 март 1985г. Висок е 185 см, тежи 80 кг. Играе на пост централен бранител. Юноша е на „Берое" и кариерата му до момента преминава предимно в родния му клуб.

За футбола Иванов е открит от първият му треньор в „Берое" Ангел Янев. В мъжкия тим на „Берое" попада през 2003 г. когато отборът е поет от Аспарух Никодимов. Още в първия месец юношата на „Берое" впечатлява с изявите си не само Никодимов, но и редовните кибици, непропускащи тренировка на „зелените". Логично Иво попада в сметките на Паро за титулярният състав на „Берое". Първата му поява със зелената фланелката в официална среща е на 23 август 2003 г. в гостуването на Шумен в мач от „Б" група. Още през този сезон е номиниран в класацията „Юлиян Манзаров" за най-проспериращ млад футболист.

Иво Иванов е бил младежки национал на България през 2003 г. когато бе поканен в отбора от селекционера на отбора по онова време Петър Миладинов.

Правата на Иванов бяха продадени на „Левски" за сумата от 200 000 лв. на 8 юни 2010 година. Две години по-късно Иванов се върна в родния си тим.

До момента е изиграл 222 мача за „Берое" и е реализирал 11 гола.