Изземват музикални интрументи или уредби заради системен шум
Изземват музикални интрументи или уредби заради системен шум / DarikNews.bg, архив
Изземват музикални интрументи или уредби заради системен шум
58971
Изземват музикални интрументи или уредби заради системен шум
  • Изземват музикални интрументи или уредби заради системен шум

На предстоящата сесия общинските заседатели ще разгледат актуализация на Наредбата за обществения ред. През последните месеци са зачестили сигналите до администрацията за неспазването на часовете за отдих и почивка, коментира в студиото на Дарик ръководителят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Пламен Йорданов.

„Най-много са се жалвали от шума, който се вдига както през деня, така и през нощта от кв."Лозенец". С актуализацията на Наредбата се въвежда санкция, според която контролните органи могат да изземват озвучителни уредби или музикални инструменти. До тази мярка би се стигнало ако гражданинът, въпреки съставения му акт не спира да вдига шум и тормози съседите си. Право да изземват музикалните инструменти ще имат служителите на Звено „Инспекторат" в общината".

Старозагорци ще могат да вдигат шумни купони до 23 часа, а през почивните дни тишина трябва да се пази от 13 до 16.30 часа.

На ноемврийската сесия съветниците ще се запознаят с изпълнението на бюджета на общината за деветмесечието. В прикачения звуков файл може да чуете коментара на Пламен Йорданов, който е и председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет.