Габрово
Габрово / Изплети топлина
И тази година кампанията „Изплети топлина” търси доброволци в Стара Загора. Благотворителната кампания е насочена към хората, които нямат дом, хората на улицата, за които можем да се погрижим през студените зимни месеци.
 
Всеки, който желае може да изплете шапка, шал или ръкавици, които ще достигнат до нуждаещите се. Необходимо е желание, малко време и сръчни ръце. Преждата, която е осигурена от фондация „Има начин” за Стара Загора е около 5 килограма и очаква доброволци. Добрата новина е, че вече има и такива, които сами даряват прежда или изплитат „топлина” със свои материали.
 
До момента в кампанията освен десетки старозагорци са се включили и ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан”. Организаторите призовават за по-голяма съпричастност, защото идеята на кампанията "Изплети топлина" е простичка, но доказала своята ефективност през годините.
 
Координатор за Стара Загора е директорът на „Социално подпомагане” Павлина Делчева. Офисът на благотворителната кампания, откъдето може да се снабдите с прежда е на ул. "Стефан Караджа" №8, там ще се събират и готовите изплетени изделия.
 

Кампанията по събиране на изплетени шалове, шапки и ръкавици, е до края на месец ноември. Даренията ще бъдат изпратени до фондацията, а от там ще се насочват към бездомните в страната или до институциите, които се грижат за тях. През декември организаторите ги раздават на нуждаещите се от топлина... и от нашата добрина.