Работник е с изгаряния, пострадали са и две жени
Трима души са пострадали при инцидент, възникнал в компания за производство на фармацевтични продукти в Казанлък.

Пожар пламна в Центъра за психично здраве в Пловдив, евакуираха пациенти

Сигналът за произшествието е получен след полунощ. "На място е изпратен пожарен автомобил, който е констатирал, че е възникнала експлозия в барабан за метанол. Не е възниквал пожар", каза старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. От думите му стана ясно, че става въпрос за локален инцидент, който не е бил сериозен.

26-годишен работник е получил изгаряния. Това потвърдиха от Районната прокуратура в Стара Загора. Той е с шоково изгаряне над 25%. Това съобщиха от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД-Пловдив.

Той е пристигнал след полунощ в лечебното заведение, където в момента е настанен в реанимация и лекарите правят всичко необходимо за възстановяването му. 

При смесване на две съставки се е получило леко възпламеняване, а пострадалият е бил в близост. На място е имало и две жени, които са получили изгаряния около 2%.


Няма нанесени материални щети и се извършва оглед. По случая се води разследване за причинена средна телесна повреда при трудова злополука. Извършва се и проверка на Инспекцията по труда.

От компанията изпратиха позиция във връзка с инцидента:

"Обръщаме се към Вас във връзка с разпространената информация за инцидент в завода на фармацевтичната компания в Казанлък. В тази прецедентна за компанията ситуация, ние бихме искали категорично да заявим, че сигурността на служителите ни и качеството и надеждността на производствените ни процеси са наш основен приоритет. Ние следваме най-високите стандарти за добра производствена практика във фармацевтичната индустрия, като процесите ни ежегодно преминават през редица одити от различни институции, партньори, както и вътрешните такива.

Компанията е с висока репутация, затова и се отнасяме към възникналата ситуация с изключителна отговорност. Екипът ни в Казанлък оказва пълно съдействие на всички компетентни органи в лицето на РИОСВ, ДИТ, Районна пожарна и Полицейска служба, които са ангажирани с извършването на необходимите проверки. Успоредно с това стартирахме и вътрешно разследване за изясняване причините довели до този инцидент.

Компанията ни изразява своята съпричастност към пострадалите и техните семейства, с които сме в постоянна връзка, както и с медицинските лица, които полагат грижи за тях, за да осигурим всичко необходимо за лечението и бързото им възстановяване". 

Ралица Стефанова/Ирина Шопова, БТА