Именити майстори на гоблена показват в Художествената галерия
Именити майстори на гоблена показват в Художествената галерия / DarikNews.bg, архив

Градската художествена галерия Стара Загора показва 22 произведения на част от най-големите майстори на съвременния български гоблен. Произведенията могат да се видят в малката зала до 4 април.

Експозицията, с която Художествена галерия „Жорж Папазов" - Ямбол гостува на старозагорци, е посветена на класиците в изработването на стенни килими у нас, спечелили и международен авторитет.

В нея са включени творби на именити майстори като Мара Йосифова, Марин Върбанов, Димитър Механджийски, Елисавета Иконописова, Йосиф Йосифов, Петко Петков, Емилия Панайотова, Атанаска Йорданова, Здравко Мавродиев, Владимир Овчаров и др.

Изложбата е поредна изява на дългогодишното партньорство между двете художествени галерии за обмен на колекции, различни по тематика, жанрове и видове изкуства.

Изложбата „Майстори на съвременния български гоблен" снощи откриха директорите на галериите в Стара Загора и Ямбол - доц.д-р Марин Добрев и Петко Йорданов, заедно с началника на общинския отдел „Култура и туризъм" Диана Атанасова.