Гостуваща графична изложба на студенти и преподаватели от НХА
Гостуваща графична изложба на студенти и преподаватели от НХА / организатори

Изложбата „Графичен път в Националната художествена академия" ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Художествената галерия в Стара Загора.

Експозицията представя колекция от произведения на студенти и преподаватели по графика в най-авторитетната българска институция за подготовка на професионални художници в областта на изящните и приложни изкуства, дизайна, консервацията и реставрацията, и историята и теорията на изкуството.

Тя включва 55 графики, а сред преподавателите стоят имената на доц. Димо Колибаров, доц. Йохан Йотов, Десислава Христова, Васил Колев и Петър Милев. Участват и студенти от последните курсове на Академията, сред които Зоран Мише, Васил Ангелов, Лазарина Неделчева, Павел Целковски и др.

С тази изложба продължаваме традицията да представяме всяка година завършващи студенти от Художествената академия или от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", обясни директорът на галерията д-р Марин Добрев, който е куратор на изложбата. Тя се организира от Община Стара Загора, ХГ - Стара Загора и НХА - София.