Рецидивисти пребиха брутално възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението се е случило в близкото до Казанлък в село Бузовград, съобщи NOVA.

Нападнаха възрастна жена за 5 лева и 20 стотинки

Крадците са се представили за полицаи и са започнали да бият с дървен кол в леглата възрастните хора. Пострадалата жена е инвалид. Възрастният мъж се е опитал да се съпротивлява и вероятно това е уплашило нападателите, които избягали.

17-годишен младеж преби възрастен мъж в Асеновград

„Случката се разигра около 2 часа през нощта. Чух как казват, че са полицаи, затова ги запитах, след като са полицаи, защо ме удрят. Светеха ми в очите, за да не мога да видя лицата им. Тогава единият започна да ми нанася и удари, където успее. Съпругата ми започна да вика за помощ и нападателят скочи, каза ми да не мърдам, защото ще се върне и ще ме пребие. По това време вторият от крадците е започнал да бие съпругата ми, а този, който беше при мен отиде да му помага. Страх ме е случаят да не се повтори”, разказа жертвата на нападението Иван.

Тийнейджър прегази смъртоносно възрастен мъж и избяга

„Мога да кажа, че Бузовград е едно от спокойните села в Община Казанлък и досега такъв случай не сме имали, откакто аз съм кмет. Населеното място е оживено, с много млади хора. Престъпността е почти нулева. Радвам се, че полицията е предприела адекватни мерки и лицата са задържани”, посочи кметът на село Бузовград Михаил Янушев.

Семейство даде над 70 000 лева на телефонни измамници

„Нападателите са задържани непосредствено след извършване на престъплението, благодарение на бързо подадения сигнал от пострадалия. Лицата са осъждани многократно и са изтърпявали наказание „лишаване от свобода”. Общият размер на присъдите на двамата е над 20 години. Те обаче са се възползвали от възможността за кумулация и престоят им в затвора е по-малък, излежали са половината. В момента срещу тях има повдигнато обвинение и са задържани за срок от 72 часа”, каза ст. инспектор Христо Петров, „Криминална полиция” към РУП – Казанлък.
nova.bg