/ БГНЕС
Мъж е починал в резултат на нелеп пътен инцидент, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Около 23.00ч. в сряда в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за прегазен мъж на кръстовище в средногорския град. Незабавно към мястото били насочени екипи на полицията в Панагюрище и Спешна помощ. Пострадалият - 57-годишен мъж от същия град, бил в тежко състояние и починал още по време на транспортирането му към болницата.

Екип от разследващ полицай, криминалисти, пътни и охранителни полицаи започнали да разнищват случилото се. Станало ясно, че малко преди инцидента възникнала свада между две групи от мъже и младежи. Пострадалият човек бил в едната група и се обадил на сина си, за да доведе още хора на помощ. Младежите се качили на лек автомобил „Ауди“, управляван от 18-годишен жител на средногорския град. Тийнейджърът карал с несъобразена скорост в района на сбиването и на кръстовище с тясна улица в тъмнината не видял лежащия на пътя 57-годишен мъж. Автомобилът преминал през него, в резултат на което той починал.

Шофьорът, който имал отскоро книжка, се уплашил, изоставил автомобила на черен път и се укрил. Малко по-късно осъзнал случилото се и сам отишъл в Районното полицейско управление в Панагюрище. Той е задържан за срок от 24 часа, а за случилото се незабавно е уведомена прокуратурата.

Установена е самоличността на всички участници в скандала и сбиването, за да се изясни в пълнота създалата се ситуация.

Трупът е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина“. По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.