/ netinfo
Заради нерешени от години два важни проблема, жителите на община Мъглиж биха могли съвсем основателно да протестират, алармира зам.-кметът Душо Гавазов.
 
Още две стационарни камери монтират в Старозагорско

По думите му, спешно трябва да се ремонтира Републиканският път, който преминава през селата Ягода, Шаново, Зимница и Ветрен. „За жалост това е основният път, който е част от централните улици на населените места и докато той не отговори на съвременните изисквания, проблемите в общината ще продължават”.

Според Гавазов, първата положителна крачка вече е направена, тъй като техническото задание за частична рехабилитация на участъка е одобрено от АПИ, има и готов проект за 7 млн 300 хиляди лева, изготвен от Областно пътно управление.
 
Безкомпромисни от общината в Мъглиж са и по втория важен въпрос-съдбата на банския комплекс в село Ягода. „Има работен проект, съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство, минал е и през експертен съвет. Оттук нататък жителите на община Мъглиж очакват своя „коледен бонус”, защото тази сграда е общинска собственост, което означава, че проектът трябва да се финансира през местния бюджет.

Вътрешният министър: Необходима е комуникация с различните общности

С тези средства, с които разполагаме, е очевидно, че не можем да се справим сами и затова всички ние очакваме „бонус” чрез целева субсидия от националния бюджет. Искрено се надявам, че ангажиментът на държавата към нашата община ще бъде спазен”, коментира Гавазов.
 
Проектът за цялостен ремонт на банята в Ягода е за 2 млн и 80 хиляди лева. Общинското ръководство на Мъглиж информира и за силно лимитиран и недостатъчен бюджет за следващата година. В него няма средства за социални дейности, а парите за образование са крайно недостатъчни.